Servicedesk

Marvin: “Ik kon zonder ervaring aan het werk”

Vanuit zijn baan als hovenier maakte Marvin Diemel (25) de switch naar monteur bij Hillson. Sindsdien is zijn technische kennis enorm gegroeid.

 

Minder zwaar

Het werk als monteur is fysiek minder zwaar. Ook heb ik nu meer afwisseling in mijn werk. Als hovenier werkte ik vaak één of meerdere weken aan hetzelfde project. Nu ben ik bijna dagelijks op een andere bouwplaats ergens in Nederland.”

 

Geen ervaring nodig

“Via een collega hoorde ik dat Hillson monteurs zocht, óók zonder ervaring. Dat leek mij wel wat.” De eerste maanden bij Hillson liep Marvin mee met een andere monteur. “Van hem heb ik eigenlijk alles geleerd. Ik heb geen technische opleiding gevolgd. Ik wist wel iets van computers, maar niet veel. Het was dan ook superfijn dat ik eerst meeliep met een collega. Inmiddels heb ik mijn eigen bus gekregen en ga ik vol zelfvertrouwen alleen op pad!”

 

Extra verdienen

“Eens in de zoveel weken draai ik storingsdienst. Ik kan dan in het weekend opgepiept worden om een acute storing op te lossen. Dat verdient goed, want in het weekend krijgen we 200% uitbetaald. Word ik niet opgeroepen, dan krijg ik alsnog mijn ‘wachtgeld’.”

 

Ben jij net als Marvin op zoek naar een nieuwe baan?
Bekijk onze monteur vacatures