Servicedesk

Compliance. Je hoort het overal, maar wat is het?

Is het u ook opgevallen? In bijna elk reclameblok van bijvoorbeeld Radio 1 of BNR vallen de termen compliance, compliant of compliancy wel eens. En we moeten bekennen, ook wij gebruiken deze term regelmatig. Maar wat is compliance eigenlijk en wat heeft dat met Hillson te maken?

 

Op de website van de Kamer van Koophandel wordt de volgende uitleg over compliance gegeven: Compliance of compliancy is de naleving van relevante wet- en regelgeving en het werken volgens door een organisatie zelf opgestelde normen en regels.

 

Compliancy in de bouw

Dat compliancy de bouw ook aan gaat moge duidelijk zijn. Er zijn tenslotte zeer veel regels waar men zich aan moet houden. Het is een hele reeks van afkortingen, maar de WKA, WAS, WAV, WIA, WAADI en ARBO zijn slechts enkele van de wetten waar men op elk project mee te maken heeft. Dus er is een behoorlijk risico dat er iets niet helemaal in orde is.

 

Compliant met de Bouwplaats Check-in

Bouwplaats Check-in maakt het u gemakkelijker om zo veel mogelijk aan de wet- en regelgeving te voldoen en dus compliant te zijn. De aansprakelijkheid wordt in ieder geval gematigd. Daarnaast worden alle bijzondere persoonsgegevens verwerkt volgens de normen van de AVG. Dit beperkt het risico op hoge boetes en imagoschade.

 

Is de Bouwplaats Check-in ook voor uw organisatie geschikt?

Maakt u nog geen gebruik van Bouwplaats Check-in en bent u benieuwd of het ook een oplossing is voor uw projecten? Lees meer informatie of neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.