Servicedesk

Meldkamer en bewaking

Politie kijkt live mee op locatie

Onze meldkamer is PAC-gecertificeerd, wat inhoudt dat ze door justitie erkend is. Alle alarmmeldingen komen binnen bij de meldkamer. Na videoverificatie stuurt deze de beelden via Live View door naar de politie.

De meldkamer controleert alle binnenkomende alarmmeldingen met behulp van videoverificatie: al onze alarmmeldingen worden geverifieerd op basis van camerabeelden. Gaat het bijvoorbeeld om een dier? of is er om andere redenen niets aan de hand? Dan stuurt de meldkamer ook geen alarmen door naar de bewakingsdienst en politie. Hillson garandeert hiermee dat nodeloze aansturing van de bewaking en politie zal worden voorkomen. Als er onverhoopt toch kosten worden gemaakt voor het aansturen van een bewakingsdienst, terwijl het een loze melding betrof, dan zal Hillson de kosten daarvan aan u vergoeden. Gaat het wel om vandalisme, diefstal of een inbraak? Dan gaan de beelden rechtstreeks door naar de politie, die dan op basis van PRIO 1 ter plaatse zullen gaan.

Live View: politie kijkt live mee op locatie

Komt er een alarmmelding binnen bij de meldkamer van Hillson? Dan stelt Hillson de beelden, na videoverificatie, direct ter beschikking aan de politie via Live View. De politie kan op dat moment live meekijken op locatie. Een signalement van een inbreker komt zo op de snelste manier bij de politie-eenheid op straat terecht die meteen kan ingrijpen. Bij alle prio 1-alarmen is de politie binnen 15 minuten op locatie. In de praktijk blijkt dat bij 85% van de alarmen de politie al binnen 12 minuten ter plekke is.

Wanneer er echt iets aan de hand is op een bouwplaats, stuurt Hillson tevens een bewakingsdienst naar de locatie. Bewakingsdiensten zijn de sleutelbeheerders van de locaties en kunnen de politie toegang bieden tot het terrein tijdens een interventie. Hillson organiseert de bewakingsdiensten landelijk via lokaal opererende partijen. Daardoor kunnen we uiterst korte aanrijtijden realiseren.

Offerte aanvragen

    * Vul deze velden in zodat we u goed verder kunnen helpen.

    Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Lees hier ons Privacy Statement.

    Hillson wordt BouWatch

    Hillson gaat vanaf 1 oktober 2021 verder onder de naam BouWatch. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Lees verder!

    Sluiten