Servicedesk

Diefstal vanaf de bouwplaats neemt toe

Er is een toename in het aantal diefstalgevallen op bouwplaatsen in Nederland. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars op 29 mei 2018 aan EenVandaag. Uit het artikel op EenVandaag blijkt dat er meer aandacht moet komen voor het tegengaan van diefstal op de bouwplaats. Als bouwplaatsbeveiliger is Hillson het hier uiteraard mee eens, ook zij zien een enorme toename in de vraag naar bouwplaatsbeveiliging.

Toename diefstal vanaf de bouwplaats
Woordvoerder Buis van het Verbond van Verzekeraars geeft in het artikel op EenVandaag aan dat de diefstallen steeds professioneler verlopen. “Niet zelden zorgt een dergelijke roof voor een schadepost van enkele tonnen, zeker wanneer hightech bouwmaterieel verdwijnt. De schadelast loopt vaak verder op doordat de bouw tijdelijk moet worden stilgelegd: nieuwe materialen zijn lang niet altijd meteen weer beschikbaar. Het Verbond vindt dat politie en justitie, in samenwerking met de (bouw)branche, meer prioriteit moeten geven aan dergelijke grootschalige diefstallen. Het is niet uit te leggen dat deze rekening nu – uiteindelijk – bij de samenleving komt te liggen.”

Bekijk hieronder de uitzending van EenVandaag over dit onderwerp:

Hillson waarschuwt!
Bij Hillson is de toename in het aantal diefstallen ook te merken. ‘‘Wekelijks registreren onze beveiligingscamera’s diverse inbraken op bouwplaatsen’’, vertelt Pim Rijlaarsdam, een van de eigenaren van Hillson. ‘‘De inbraakmeldingen variëren van het stelen van bouwmaterialen tot het stelen van apparatuur en machines die op de bouwplaats staan. We zien het aantal aanhoudingen op bewaakte bouwplaatsen ook toenemen.’’

Hillson adviseert bouwbedrijven hun bouwplaatsen dan ook goed te beveiligen. ‘‘De kosten voor het installeren van beveiligingsapparatuur wegen bij lange na niet op tegen het verlies dat een bouwbedrijf kan leiden aan een diefstal. Daarnaast kan zo’n diefstal in sommige gevallen ook zorgen voor vertraging van het project. Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee’’, sluit Pim af.

Beveilig uw bouwplaats
Hillson heeft al meer dan 10.000 bouwplaatsen succesvol beveiligd. De bouwplaatsbeveiliger biedt een totaalpakket voor de complete beveiliging van uw bouwplaats. Alle alarmmeldingen komen binnen in de meldkamer. Aan de hand van videoverificatie kijken wij of er actie vereist is. Gaat het bijvoorbeeld om een vogel of er is er om een andere reden niets aan de hand? Dan stuurt onze meldkamer ook geen alarm door. Is de alarmmelding wel terecht? Dan zorgen wij dat de lokale politie direct live mee kan kijken met de camerabeelden via Live View.

Heeft u een kortlopend project of een bouwplaats die ad hoc beveiligd moet worden? Dan adviseren wij mobiele cameramasten te plaatsen. Elke cameramast werkt volledig zelfstandig en biedt dezelfde kwaliteit en mogelijkheden als een permanent camerasysteem.

No Cure We Pay
Garanderen dat niemand steelt kunnen wij niet. Maar we garanderen wel dat u er geen financiële schade van heeft. Ondervindt u toch schade door vandalisme, inbraak of diefstal? Dan betaalt Hillson uw eigen risico. Zo dwingen wij onszelf de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Wilt u graag meer informatie?
Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze website als u vragen heeft of graag een offerte op maat ontvangt.