Servicedesk

Dura Vermeer gebruikt bouwplaats check-in voor de bouw van Global Foods Innovation Centre

Global Foods Innovation Centre is een nieuwe, state of the art, faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties van Unilever. Hillson is trots dat ze hiervoor een groot aantal oplossingen mag bieden om de bouw van dit mooie project zo veilig en gecontroleerd mogelijk te laten verlopen.

Door de integratie van verschillende functies binnen één pand biedt het centrum een inspirerende werkomgeving. Kennisuitwisseling over duurzame ingrediënten en voedingsinnovaties die aansluiten bij de wens van de consument, staan hier centraal. Het pand dat gebouwd wordt met hoge BREEAM ambities sluit aan op de circulaire economie en opent naar verwachting medio 2019 haar deuren.

Bouwplaats Check-in en Safety Check-in
Om het risico op schijnconstructies, illegale arbeid en onveilige werksituaties tot een minimum te beperken, maakt opdrachtgever Dura Vermeer gebruik van ons Bouwplaats Check-in en Safety Check-in systeem. Dit, door Hillson ontwikkelde, systeem voldoet aan alle wet- en regelgeving, dus ook aan de nieuwe AVG welke op 25 mei 2018 in werking treedt. Alle (onder)aannemers en medewerkers op de bouw worden vooraf conform de wettelijke regels in het systeem ingevoerd. Nadat men de veiligheidsfilm en kennistest met goed gevolg heeft afgelegd, wordt op de bouw de identiteit en arbeidsstatus van de bouwplaatsmedewerker gecontroleerd. Op basis van de vingerafdruk krijgt men hierna via het tourniquet toegang tot de bouwplaats. Zo is Dura Vermeer er dus zeker van dat er alleen maar geautoriseerde personen de bouwplaats op kunnen.

Keetbeveiliging en intelligent camerasysteem

De bouwplaats en bouwkeet zijn uiteraard ook beveiligd door Hillson. Voor de keetbeveiliging maakt men gebruik van draadloze cameradetectoren en het bouwterrein wordt tevens in de gaten gehouden door ons intelligente camerasysteem. Vanwege de grootte van het terrein wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van thermische camera’s die tot wel 220 meter kunnen bewaken, aangevuld met dag/nacht camera’s. Deze dag/nacht camera’s worden door de portier ook gebruikt voor toezicht op de vier schuifpoorten.

Poorten aansturen met handzender of telefoon
Voor het aansturen van de poorten kan de portier, naast de handzender, ook gebruik maken van zijn eigen telefoon. Remote kunnen wij telefoonnummers toevoegen en verwijderen. Wel zo efficiënt en flexibel!

Time-laps video
Een mooi project mag uiteraard mooi worden uitgedragen. Om geïnteresseerden de bouw te kunnen laten volgen hebben Dura Vermeer en Unilever een projectpagina op ons webcamportal www.kijkopdebouw.nl. Elk uur wordt er door onze hoge resolutie camera een foto gemaakt. Van begin tot einde is het project terug te zien en als het project is afgerond, maken wij hier nog een mooie time-lapse video van.

Goede communicatie
U zult begrijpen dat bij zo’n uitgebreid project goede communicatie tussen het projectteam van Dura Vermeer en Hillson noodzakelijk is. Door de korte lijnen en de open communicatie hebben wij nu al een mooi resultaat neergezet en uiteraard zullen wij dit tot aan het einde van het project vol blijven houden.