Servicedesk

Semipermanente camerabeveiliging:
145.000 m² beveiligd met slechts 5 masten

Hillson heeft veel ervaring met het sluitend beveiligen van grote bouwterreinen, zoals die voor distributiecentra. Daarom zijn we uitgenodigd om een beveiligingsplan te maken voor een logistieke campus. Een mooi moment voor Hillson en BouWatch om kennis met elkaar te delen. Onder supervisie van Hillson plaatste BouWatch een semipermanent camerasysteem op het terrein van ruim 145.000 m². Een behoorlijke klus én een mooi voorbeeld van synergie tussen Hillson en BouWatch.

Wensen van de klant

De klant wil graag dat een interventie plaatsvindt wanneer onbevoegden het terrein betreden. Voorwaarde was dat de volledige buitenschil van het terrein bewaakt moest worden. Voor andere beveiligingspartijen betekent dit dat een zeer groot aantal masten nodig is; sommige zijdes van het terrein zijn bijna 600 meter lang. Maar bij Hillson en BouWatch is dat niet nodig. Dankzij de geavanceerde cameratechnieken van het geleverde semipermanente camerasysteem met warmtebeeldcamera’s, worden onbevoegden direct gezien door onze eigen meldkamer.

 

Win-winsituatie

De definitie van semipermanent is ‘tijdelijk, maar toch voor lange tijd’. Dat is op dit project zeker van toepassing! De eerste fase van het project wordt in één jaar gebouwd. De overige fases volgen daarna. Een voordeel van het semipermanente camerasysteem is dat het gemakkelijk is uit te breiden. Dat geeft een win-winsituatie! Onze klant is snel geholpen op een kostenefficiënte manier en wij hebben er een tevreden klant bij.

 

Kosten besparen

Vaak denkt men dat een semipermanent camerasysteem duur is. Het tegenovergestelde is juist waar. Heeft een project een langere looptijd, dan is een semipermanent camerasysteem zeer interessant. Een kostenvergelijking op basis van dit project:

Diverse concullega’s boden twintig cameramasten aan om een sluitende buitenschil te creëren op het 145.000 m² grote terrein. Hillson bood een semipermanent camerasysteem aan met slechts vijf cameramasten. Dat bespaart niet alleen plaatsingskosten, maar scheelt ook 230V voorzieningen.

Duurt een project (nog) maar een paar maanden? Dan zijn mobiele cameramasten een betere optie.

 

Halve eeuw ervaring

Hillson en BouWatch zijn gezamenlijk de absolute marktleider op het gebied van safety en security op de bouw. Niet alleen in Nederland, inmiddels ook in België en Duitsland. Dat is alleen mogelijk door samen te werken en de krachten te bundelen. Hillson en BouWatch zijn één team met samen een halve eeuw ervaring in het beveiligen van bouwterreinen.

Benieuwd of een semipermanent camerasysteem ook voor u interessant is? Neem contact met ons op.