Servicedesk

Stebru bouwt 450 woningen op De Groene Kaap in Rotterdam

Begin 2018 is Stebru op locatie gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor een enorm bouwproject in de wijk Katendrecht in Rotterdam. Project De Groene Kaap wordt een prachtig ‘groen’ project, waarbij in totaal 450 huur- en koopwoningen worden gebouwd, verdeeld over vier woonblokken en vier woontorens.

Groene oase in Rotterdam
De woontorens en woonblokken zijn onderling met elkaar verbonden zodat er via de hoven en daktuinen een te bewandelen route ontstaat, dwars door het groen van de geplante bomen en struiken. Een groene oase aan de hectiek van de Rotterdamse Maashaven.

Strak geplande logistiek
Vanwege de complexiteit, de grootte van het project en het voorkomen van logistieke problemen vereist het binnenstedelijks bouwen een strakke hand in aan- en afvoer van mensen en materiaal. Logistieke stromen worden gemanaged met ilips, een bouwticketsysteem. Hierdoor kunnen horizontale en verticale transporten op een doelmatige manier worden ingepland. Realtime inzicht en sturing van de te verwachte goederenstromen zorgen voor efficiënt bouwen en voorkomen opstoppingen én verkeeroverlast voor bouw en omwonenden.

Toegangscontrole op de bouwplaats
Voor een project van dergelijke omvang is de inzet van veel mensen noodzakelijk. Maar hoe bepaal je wie daar mag werken? En hoe controleer je of iedereen op de bouwplaats daar ook hoort te zijn? Het antwoord op deze vragen lag voor dit project bij Bouwplaats Check-in van Hillson.

Door middel van dit (in eigen huis ontwikkelde SaaS) platform voor toegangscontrole op bouwplaatsen voldoet Stebru volledig aan alle wet- en regelgeving, inclusief de nieuwe AVG. Daarnaast wordt er door de efficiënte en veilige toegangscontrole van een tourniquet met vingerprintscan uitgesloten dat er iemand op de bouwplaats aanwezig is die daar niet hoort te zijn. Verminderde administratieve lasten, efficiency, realtime inzicht, uitgebreide rapportages en gegarandeerde beschikbaarheid vormen de basis van Bouwplaats Check-in.

Stebru’s keuze
Op het gebied van bouwplaatsbeveiliging heeft het projectteam van Stebru gekozen voor een sluitende beveiligingsschil met een intelligent camerasysteem voor de gehele bouwplaats. Op diverse plaatsen, zoals de poorten en het tourniquet, wordt dit verder uitgebreid met toezichtcamera’s.

Al met al is hiermee aan alle voorwaarden voldaan voor een succesvol bouwproject en in 2019 zullen gefaseerd woningen worden opgeleverd aan de nieuwe huurders of eigenaren.