Servicedesk

Studenten trakteren uitvoerder

Een groep studenten bezocht na een avond stappen een bouwplaats in Amsterdam. Onze warmtebeeldcamera detecteerde een van de jongens die direct staande werd gehouden door de politie. De volgende dag gingen de studenten weer langs, maar dit keer met een andere reden.

Dat niet elke alarmmelding een daadwerkelijk diefstalpoging is bleek begin oktober op een project in Amsterdam. Een groep studenten wilde na een avondje stappen het gebouw in. Er was echter geen rekening gehouden met het camerasysteem van Hillson. Nadat een van de jongemannen besloot om over het hek te klimmen, werd dit door onze warmtebeeldcamera feilloos gedetecteerd. De politie en bewakingsdienst werden ingeschakeld en de jongen werd staande gehouden. Wederom een mooi bewijs dat het camerasysteem werkt.

Koeken en excuses

De volgende dag besloten 3 van de studenten nogmaals het project te bezoeken. Maar dit keer met wat lekkers voor bij de koffie. Ze hebben een gesprek gehad met de hoofduitvoerder die hen vermanend heeft toegesproken. Hadden ze zich gerealiseerd dat de risico’s op een ongeval op de bouw, zeker in de nacht, groot zijn en dat de aannemer daarvoor aansprakelijk gehouden kan worden? De jongens boden hun excuses aan en de hoofduitvoerder heeft de geste in ontvangst genomen. De jongens vertrokken met de staart tussen de benen.

alarmmelding bouwplaats inbraakmelding ongeoorloofd betreden bouwplaats trakteren warmtebeeldcamera