Servicedesk

Succesvolle uitrol: WES draadloos brandmeld- en ontruimingssysteem

Het risico op veiligheidsincidenten op de bouw is erg groot. Daarom is hier veel aandacht voor. Maar wat als er op een bouwplaats toch een incident plaatsvindt? Het WES draadloze brandmeld-en ontruimingssysteem zorgt ervoor dat calamiteiten zo snel mogelijk bij de juiste personen worden gemeld waardoor adequaat gereageerd kan worden. De afgelopen periode plaatste Hillson op diverse projecten de eerste units voor het WES draadloos brandmeld- en ontruimingssysteem.

Directe melding van incidenten

WES is onmisbaar als het gaat om de veiligheid op de bouw. Duidelijke veiligheidsinstructies, toolbox meetings en verplichte VCA- en GPI-certificaten dragen al bij aan meer bewustwording over veiligheid. Maar hoe worden medewerkers geïnformeerd dat er een beginnende brand op de tiende verdieping is? Of hoe weet een bhv’er dat hij snel naar een gewonde medewerker in de parkeerkelder moet komen? Het WES draadloze brandmeld- en ontruimingssysteem zorgt ervoor dat calamiteiten zo snel mogelijk bij de juiste personen worden gemeld waardoor adequaat gereageerd kan worden.

Hoe werkt WES?

WES is een volledig draadloos, batterij gevoed systeem. Een geactiveerde melder wordt direct verstuurd naar de basisunit. Deze kan geplaatst worden bij de uitvoerder of portier. Daarnaast worden automatisch sms-berichten naar de juiste personen gestuurd. Optioneel kunt u de meldingen (inclusief grafische weergave van de locatie) ontvangen op een tablet of smartphone.

Eenvoudig uitbreiden

WES kan gemakkelijk, stapsgewijs worden uitgebreid. U begint bijvoorbeeld met een aantal ontruimings- en bhv-melders in de bouwput. Aanvullend plaatst u op de begane grond een Hillson Safety point met hierop – naast de ontruimings- en bhv-melder – ook blusmiddelen. Komen er meer verdiepingsvloeren bij? Dan kunt u het systeem naar behoefte uitbreiden.

WES_draadloos  

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw locatie? Lees meer over WES of neem direct contact op met een van onze adviseurs.